Få op til 4.500 kr. hvis dit fly er forsinket eller aflyst – se hvordan du gør

Lovgivningen giver ret til kompensation
Der er også andre end dig der kan være sent på den i forbindelse med rejser, nemlig flyselskaberne. Når deres rejser er forsinkede mere end 3 timer eller aflyst, så er der en mulighed for at du kan få udbetalt en økonomisk kompensation. Taksterne for disse er groft sagt følgende:

250 Euro for korte flyvninger
450 Euro for mellemlange flyvninger
600 Euro for lange flyvninger

Kan være svært at få kompensationen udbetalt
Lovgivningningne siger, at flyselskaberne er forpligtet til at betale den økonomiske kompensation. Men man vil ofte opleve, at flyselskaberne er meget lidt samarbejdsvillige når det drejer sig om sådanne udbetalinger. De kan enten gøre det vanskeligt at finde ud af hvordan man ansøger om kompensationen eller også forsøger de at komme med forklaringer på, at lige denne forsinkelse eller aflysning ikke er omfattet.

Få professionel hjælp til at kræve kompensationen udbetalt
Fordi det kan være svært at få udbetalt hvad man har krav på, kan det være en god idé at bruge et firma der lever af at gøre dette. Disse firmaer fungerer på den måde, at de får en del af erstatningen hvis de vinder noget og hvis de ikke vinder noget, så koster det intet. Typisk tager de 25% af den kompensation man har krav på. Men 75% til dig er trods alt bedre end ingenting, som man ofte risikerer hvis man ikke har erfaringen.

Her er links til firmaer man kan bruge:
Flypenge.dk
Flyforsinkelse.dk