Kommer du ofte for sent? Se tips og tricks til at komme til tiden

Kommer du ofte for sent? Tips og tricks til at komme til tiden.

Nogle mennesker har bare en tendens til ofte at komme for sent. Jeg kender denne tendes fra mig selv, og den kan være ret irriterende. Kan man gør noget ved det? Ja absolut! Du kan lægge en tidsplan når du skal møde på et bestemt tidspunkt. Skal du f.eks. møde et sted kl. 9:00 så kan du lave planen i nedenstående 3 trin:

1. Planlæg transporten
Hvis man undervurderer hvor lang tid transporten til ens møde tager, så kommer man ofte for sent afsted og ender med at komme for sent. Derfor kan det være en idé, at udregne præcis hvor lang tid transporten tager. Værktøjer:

  • Eksempel på brug af rejseplanenFor offentlig transport: Rejseplanen (findes som app) – her kan du planlægge den præcise rute når du skal et sted hen du ikke har været før. Du kan sætte ankomsttidspunktet og Rejseplanen kan regne ud hvornår du skal gå afsted, tage bus og tog, og skifte forbindelse.
  • Eksempel på brug af Google MapsFor transport med bil, cykel og gåben: Google Maps (findes som app) – Her kan du regne ud hvor lang tid transporten tager. Så kan du regne ud hvornår du skal tage af sted for at være et sted på et bestemt tidspunkt. Men gør dig selv den tjeneste, at tage lidt tidligere af sted end hvad transportentiden antyder. Transporttiden er nemlig regnet ud, hvis ikke der er kødannelse eller du på anden måde bliver forsinket.

Hvis nu du f.eks. gennem rejseplanen finder ud af, at du skal hjemmefra kl. 8.05 for at være på mødestedet 8:50 så har vi et fast tidspunkt i din tidsplan.

2. Planlæg tiden inden afgang

Læg en tidsplan så du ikke kommer for sent

Når du har lagt en plan for transporten, så ved du hvornår du skal ud af døren. Så nu kan du lægge en plan for hvad du skal nå inden du skal ud af døren, ved at regne baglæns:

  • Tage tøj på (Husk at indregne hvis der skal stryges og pudses sko) = eksempelvis 10 minutter
  • Tage bad, børste tænder, barbere og sminke = eksempelvis 20 minutter
  • Spise morgenmad og drikke kaffe = eksempelvis 20 minutter

Lægger vi disse gøremål sammen, så giver det 50 minutter. Hvis vi trækker dem fra tidspunktet hvor vi skal ud af døren, så bliver det til at vi skal stå op kl. 7.15 . Altså endnu et fast tidspunkt i tidsplanen.

3. Lav den færdige tidsplan
Den ser altså i vores eksempel sådan ud:

7.15: Stå op
7.15: Spise morgenmad og drikke kaffe
7:35: Tage bad, børste tænder, barbere og sminke
7:55: Tage tøj på
8.05: Tage hjemmefra og følge Rejseplanen
8.50: Ankomst ifølge Rejseplanen
9.00: Mødetidspunkt

Læg buffer ind når mødet er vigtigt
Til nogle møder er det meget vigtigt at komme til tiden. Det kunne være en jobsamtale, til en betydningsfuld date eller hvis man har fået advarsler for tidligere at komme for sent. Til sådanne møder kan det være en rigtig god idé at lægge en sikkerhedsbuffer ind i en tidsplan som den ovenfor. Forøg den tid du vil komme for tidligt, vælg en tidligere afgang i Rejseplanen og ryk alle tidspunkterne til at være lidt tidligere. Der kan altid ske noget uforudset, og så er det godt hvis man med de indlagte sikkerhedsbuffere stadig kan nå det vigtige møde.

Hvis nu mødet kl. 9.00 i vores eksempel er en jobsamtale, så ville jeg nok vælge en tidligere ankomst i rejseplanen. F.eks. en kl. 8.35. Hvis afgangen så er 7.50, så skal hele tidsplanen justeres med 15 minutter. Den endelige tidsplan med sikkerhedsbuffer ser altså sådan ud:

7.00: Stå op
7.00: Spise morgenmad og drikke kaffe
7:20: Tage bad, børste tænder, barbere og sminke
7:40: Tage tøj på
7.50: Tage hjemmefra og følge Rejseplanen
8.35: Ankomst ifølge Rejseplanen
9.00: Mødetidspunkt

Har du flere tips til at komme til tiden?
Hvis du har det, så del dem med os andre i en kommentar nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *